Over ons

Advieskosten

Per 1 januari 2013 is er een nieuwe wet in werking getreden die ertoe leidt dat adviseurs anders betaald worden voor hun diensten. Wat houdt die wet in en wat verandert er voor u?

Als u in het verleden aanklopte voor advies over bijvoorbeeld een levensverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering, betaalde u daar ogenschijnlijk niets voor. De adviseur werd door de verzekeraar beloond met provisie. De kosten voor deze beloning zaten dus ingesloten in het product.

Betalen voor advies

Hoewel veel consumenten deze manier van werken prima vonden, was er ook kritiek. Het belangrijkste bezwaar was de onduidelijkheid. De wetgeving is daarom aangepast. Per 1 januari 2013 ontvangen adviseurs geen provisie meer voor hun advies.

De nieuwe regeling geldt overigens alleen voor zogenoemde complexe financiële producten. Daaronder vallen hypotheken, levensverzekeringen,betalingsbeschermers, beleggingsverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, uitvaartverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen.

Voor het advies over deze producten betaalt u voortaan de adviseur zelf. Dat betekent niet dat u duurder uit bent. Omdat de advieskosten niet meer in het product ingesloten zitten, wordt dat product goedkoper. Voor advies van schadeverzekeringen geldt de nieuwe wet overigens niet.

Uw belangen centraal

Voor u verandert er door de nieuwe wet niet veel. In plaats van dat u via uw verzekering voor het advies betaalt, betaalt u nu rechtstreeks aan ons. Het voordeel is dat het voor u duidelijk is wat u precies betaalt en waarvoor: onze advieskosten zijn volledig transparant. De kwaliteit van onze dienstverlening verandert niet. U stond als klant altijd al centraal en dat blijft zo. Wij zijn deskundig en onafhankelijk en zoeken voor u de beste oplossing voor uw financiële vragen.

Heeft u vragen over de veranderingen, neem dan gerust contact op met ons kantoor. Wij staan u graag te woord.

Voor onderstaande producten geldt een apart verrichtingentarief:

  • Hypotheken
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Levensverzekering
  • Uitvaartverzekering
  • Lijfrenteverzekering
  • Kapitaalsverzekering
  • Overlijdensrisicoverzekering
  • Banksparen
  • Belastingaangifte

Tevens is het overzicht uitgebreid met onze vaste uurtarieven en de tarieven voor enkele speciale vaste handelingen.

Stel ons gerust uw vraag